• Standaard

Loes Koopmans

Hallo allemaal,

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Loes Koopmans, gezellige sociale meid, 27 jaar oud, samenwonend in Valkenswaard en al vanaf kleins af aan overgewicht.
Na heel veel jaren elke week een bezoek aan de diëtiste te brengen, sportprogramma's gevolgd, veel jojo effect, mijn leven nog alleen nog maar bestond uit lijnen lijnen en lijnen, cursus Weight Watchers te volgen, steeds meer last krijgen van knieën en gewrichten was voor mij in februari 2013 de maat vol. DIT WIL IK NIET MEER!!!
Vanaf februari is het balletje gaan rollen, en dit rolde heel erg snel. Na een verwijsbrief vanuit de huisarts volgde er een oriënterend gesprek bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Eindhoven. Hierna volgde er een zware screening, een heel dagdeel gesprekken met psycholoog,diëtiste, bewegingsdeskundige en een arts. Hun bepaalde aan de hand van de gesprekken of ik in aanmerking zou komen voor een operatie maagverkleining (Gastric Bypass). Na dit gesprek kon het wachten beginnen normaal gesproken zou het 6 weken zijn voordat je de uitslag kreeg, maar voor mij was dit maar liefs 3 dagen! Maandag 8 april kreeg ik al het verlossende telefoontje dat ik in aanmerking kwam voor een maagverkleining (Gastric Bypass). Een nieuw leven gaat beginnen!!!!

Dinsdag 14 mei kreeg ik nog een gesprek met de chirurg, anesthesist en verpleegkundige. Nu was het helemaal definitief, wat was ik blij!! Donderdag 23 mei ben ik begonnen met het voortraject bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Dit in een groep van tien personen die allemaal geopereerd gingen worden. Hier vertelde de diëtiste ons dat we zoveel mogelijk foto's van onszelf moesten maken voordat we geopereerd zouden worden. Voor later is het fijn om foto's te hebben zeker omdat dit tastbare dingetjes zijn. In je gedachten kun je wel denken van hoe was ik toen, maar een foto geeft je toch een beter beeld. Ik ben hierover na gaan denken op wat voor manier ik dit voor mezelf vorm kon gaan geven. Zelf wat foto's knippen voor de spiegel vind ik niet zo leuk en zeker niet voor zulk groot traject. Ik dacht als ik nou eens ergens een fotoshoot laat maken van hoe dat ik nu ben, een 3 a 4 maanden na de operatie en over een jaar. Zo heb ik voor mezelf een duidelijk beeld van hoe ik voor de operatie was en zie ik na de operatie duidelijk resultaat.

Op dinsdag 30 juli 2013 ben ik geopereerd in het ziekenhuis in Tilburg. De dag ervoor werd ik s'avonds opgenomen. En op 31 juli mocht ik weer terug naar huis om hier aan te gaan sterken. Nu kon het beginnen de doktoren hadden het werk gedaan maar nu mocht ik beginnen. 6 x per dag hele kleine beetjes eten. In het begin lukt dit nog niet maar toen ik een week of 3 verder was begon ik hier een aardig ritme in te krijgen. Het is een totale verandering van levensstijl, je leven staat compleet op de kop, je hoofd kan het niet volgen met je lichaam omdat je in korte tijd veel afvalt. Mijn maag is nu zo groot als een kiwi.Een heel belangrijk onderdeel in dit proces is het bewegen. Aloewel ik de enige was van mijn groepje die aan sport deed ben ik nu achteraf heel trots op mezelf. Sinds augustus 2012 sport ik bij Sportcentrum Coach in Waalre. Ongeveer 2 a 3 keer in de week was ik voor de operatie hier te vinden. Vooral toen ik te horen had gekregen dat ik geopereerd ging worden was dit voor mij nog een extra stimulans om te gaan trainen. De belangrijkste oefeningen stonden voor mij op een rijtje en er was werk aan de winkel. Ik wilde met een goede conditie de operatie in gaan en dit is me gelukt. Ik was trots op mezelf. Twee weken na de operatie voelde ik me goed genoeg om weer eens een klein stukje te gaan lopen op de loopband. Dit ging goed en op mijn eigen tempo ging het elke dag beter. Zes weken na de operatie mocht ik pas weer krachttraining gaan doen. Toen deze voorbij waren heb ik een nieuw trainingsschema laten maken en ik ging vol goede moed aan de slag op mijn eigen tempo. Dit laatste is erg belangrijk aangezien ik niet meer zoveel kracht kan geven dan voor de operatie. In het begin was het zoeken naar mijn eigen grens, maar het moet ook niet zo zijn dat ik me doodziek ga voelen op de sportschool. Dit is wel een aantal keren gebeurd maar ook hier leer je weer van.

Nu ben ik bijna 4 maanden verder, en 28 kilo lichter En ik voel me hartstikke goed, dit heeft mede te maken met de goede conditie die ik heb opgebouwd. Tevens met hulp van alle coaches van Sportcentrum Coach in Waalre, Dankjewel!!!

Heeft u vragen over dit traject , spreek me gerust aan!!

Groetjes Loes Koopmans

Nieuws

 • Belangrijk: Sporten tot en met 18 jaar

  Belangrijk: Sporten tot en met 18 jaar

  Lees meer
 • FitSnacks.TV

  Beste clubleden, Het Coronavirus heeft ons gedwongen onze club te sluiten....

  Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Personal Coach / Training

  Om sneller resultaten te bereiken kan Sportcentrum Coach je op diverse manieren (extra) helpen!

  Lees meer...
 • Jiu-jitsu

  Jiu-jitsu

  Jiu-Jitsu is een zelfverdedigingssport die heel divers is. Dit is wat de sport leuk maakt en houdt.

  Lees meer...
 • Overstapservice

  Overstapservice

  Overstappen naar Sportcentrum Coach?

  Lees meer...
 • Loes Koopmans

  "Ik ben Loes Koopmans, gezellige sociale meid, 27 jaar oud, samenwonend in Valkenswaard en al vanaf kleins af aan overgewicht."

  Loes Koopmans