GRATIS
DAGPAS

Covid-19 Herstelprogramma

Als u pech heeft, kunt u flink ziek worden van een SARS-COV-2 besmetting. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken én in ernstige gevallen blijvende adenhalingsproblemen.

Klachten na Covid-19

Daarnaast hebben mensen met COVID-19 soms last van vermoeidheid, algehele pijnklachten, aanhoudende spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid/verwardheid, buikpijn, afvallen/verlies van eetlust, misselijkheid en voelen mensen zich niet lekker.
Deze klachten kunnen in sommige gevallen weken of zelfs maanden nadat iemand officieel weer ‘beter’ is nog aanhouden.
Heeft u moeite om de draad weer op te pakken na een COVID-19 besmetting? Bent u grote delen van de dag vermoeid en ziet u op korte termijn weinig vooruitzicht?

Nieuw in Waalre: COVID-19 herstelprogramma

Wij helpen u graag verder.

Sportcentrum Coach en fysiotherapie Weismann hebben een paramedisch herstelprogramma ontwikkeld dat aansluit op de specifieke behoeften en klachten van ex COVID-19 patiënten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en de laatste inzichten hebben wij dit COVID-19 herstelprogramma ontwikkeld waarbij we gericht werken aan een stapsgewijze verbetering van de kwaliteit van leven. Denk hierbij aan een verbetering van spier -en ademkracht, algehele conditie, maar ook mobiliteit en energiepeil. Alle facetten die u nodig heeft om het dagelijkse leven weer als vanouds op te kunnen pakken en weer fit en vitaal door het leven te kunnen.“Ik ben in oktober 2020 erg ziek geweest van COVID-19 met een zeer lange nasleep van vermoeidheid en slechte conditie. Nadat ik met het COVID-19 herstelprogramma aan de slag ben gegaan, ging het zó veel beter. Ik ben zo blij dat ik me weer fit en gezond voel. Dit is echt mijn mentale lifesaver. Ik kan het iedereen aanraden!”

Sandra P. (Aalst, 42 jaar)


 

Inhoud COVID-19 herstelprogramma

 • We starten met een traject van 5 weken waarin er (beginnend met) 2 sessies per week wordt getraind.
 • U traint wekelijks 1 sessie van 50 minuten met uw persoonlijke coach, de andere sessie zelfstandig.
 • Er zijn meerdere sessies mogelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
 • Bij de eerste sessie wordt er een beginwaardemeting gedaan om uw persoonlijke situatie in beeld te brengen.

In het traject worden er meerdere check-up metingen uitgevoerd om uw voortgang nauwkeurig te monitoren.

U wordt stap voor stap begeleidt door uw persoonlijke coach

In dit herstelprogramma schenken wij bijzondere aandacht aan uw longfunctie. De longen spelen een belangrijke rol bij het coronavirus. Een persoon raakt namelijk besmet nadat het virus via de luchtwegen naar binnen komt.
Het virus en de daaropvolgende afweerreactie van het lichaam beschadigen de longen vervolgens zodanig dat er soms ernstige schade aan de longen en soms ook het hart kan optreden. In het hersteltraject werken we ook specifiek aan het verbeteren van het cardiorespiratoire systeem, oftewel de hart-long functie.

De zorgopties

In het COVID-19 herstelprogramma zijn er twee opties mogelijk:

 1. Optie 1: Via de fysiotherapeut. Dit moet aan een aantal specifieke voorwaarden* voldoen. Dit programma wordt tenminste tot 6 maanden vergoed door de zorgverzekeraar.
 2. Optie 2: Op het moment dat u niet aan deze specifieke voorwaarden voldoet, kunt u het programma toch doorlopen. Deze kosten worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.

* Bekijk de voorwaarden van Zorginstituut Nederland

Hoe starten we

Na een vrijblijvend intakegesprek (mogelijk via Zoom) start u binnen bij Sportcentrum Coach. Het sportcentrum is professioneel ingericht, voldoet aan de veiligheid- en hygïenerichtlijnen van het RIVM én is voorzien van een nieuw luchtverversingssysteem. De persoonlijke coaches zijn gecertificeerde trainers en werken allen conform het COVID-19 herstelprotocol. U bent in goede handen.

Wanneer starten na een periode van ziekte?

Het is niet altijd verstandig om direct te beginnen met trainen na een COVID-19 besmetting. Wanneer bij wijze van spreken een wandeling in het park al een flinke uitdaging is, dan kunt u dit al zien als training. Bij twijfel, overleg met uw (huis)arts. Deel deze link zodat de arts kan inzien wat het plan is.

A - Nog niet starten:

 • Bij koorts/verhoging
 • Bij extreem lange hersteltijd na normale dagelijkse handelingen, zoals bijvoorbeeld op de bank moeten liggen na het uitlaten van de hond
 • Bij extreme vermoeidheid en een abnormaal laag energieniveau 

B - Wel starten en informatie aanvragen:

 • 2 weken nadat de koorts is opgehouden
 • Als u algemeen dagelijkse handelingen (stofzuigen, wandelingen, boodschappen doen etc.) kunt uitvoeren zonder daar al te lang van te moeten herstellen
 • Bij lichte vermoeidheid/verminderd energieniveau met de intentie om dit te verbeteren

 

 

 

Sportcentrum Coach is dé sportschool in de omgeving van Waalre. Bij sportcentrum Coach word je fit op een leuke manier dankzij o.a.; Personal Training, verschillende Groepslessen, Pilates of Judo. Profiteer van persoonlijke coaching en start je met een Gratis Dagpas. Weten welk programma het beste bij jou past en welke tarieven jij betaalt? Doe de abonnementstest en kom erachter of sportcentrum Coach bij jou past! 

 

Preventiecentrum

Preventiecentrum

Preventiecentrum

Lees meer

Vacature

Vacature

Gezocht: Fitness- / groepsles coach (12-16 uur)

Lees meer

Personal Coach / Training

Personal Coach / Training

Om sneller resultaten te bereiken kan Sportcentrum Coach je op diverse manieren (extra) helpen!

meer informatie

Overstapservice

Overstapservice

Overstappen naar Sportcentrum Coach?

meer informatie

ERVAAR
COACH
IN WAALRE

Starten met sporten? Sportcentrum Coach helpt jou om die eerste stap te zetten. Vraag hier een Gratis Dagpas aan en probeer het Gratis uit!

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2021-10-19

Gezocht: Fitness- / groepsles coach(12-16 uur)

Sportcentrum Coach zoekt een spontane, sociale, behulpzame en enthousiaste fi...

Geplaatst op 2021-09-30

NIEUW bij Coach BodyBalance

Onze pilates lessen worden bodybalance lessen. Bodybalance biedt dé...

Geplaatst op 2021-07-07

PLASMA-Luchtreiniger

We zochten naar een manier om het risico op coronabesmettingen in ons sportce...