• Standaard

Warming up voor de winter

Het koude seizoen nadert en daarmee een tijd waarin je je vaak alleen maar lekker op de bank wilt zitten en liever lui dan moe bent. Bij koude temperaturen, regen, ijs en sneeuw trekken buitensporten alleen de meest fanatieke sporters aan. Maar dit jaar zijn er geen excuses meer om thuis te blijven. De alternatieven voor outdoor training zijn minstens zo aantrekkelijk.

 

Binnenshuis in topvorm

In de sportschool kan je namelijk het hele jaar door onafhankelijk van het weer actief aan de slag.   Bijvoorbeeld om je gebruikelijke looprondje comfortabel op de loopband te doen. Of doe eens gek en varieer met hellingen en een veranderend tempo. Hetzelfde geldt voor de fiets. En als je liever in gezelschap beweegt doe je mee met een groepsles als spinning. Heb je wel eens op een stepper of crosstrainer gestaan? Je beweegt dan je hele lichaam, dus het is heel effectief. In het dagelijkse leven kom je dergelijke bewegingen niet zo snel tegen.

 

Fit voor de piste

Heb je het geluk dat je straks op wintersport gaat? Zorg dat je een goede conditie en sterke beenspieren hebt. Je vermijdt blessures en hebt gewoon meer plezier op de lange latten. Mocht je vallen dan loop je met een goed getraind lichaam minder risico op letsel. Wij maken graag een speciaal trainingsschema voor je sneeuwvakantie.

 

Geef winterblues geen kans

De dagen worden korter en korter en als je weinig daglicht ziet kan dit je stemming snel beïnvloeden. Je kunt de zon helaas niet snel even tevoorschijn halen op de momenten dat jij het wenst. Maar er is een gezond alternatief! Sport en beweging stimuleren in hoge mate de productie en afgifte van gelukshormonen. Zo krijg je in het donkere seizoen je dagelijkse portie aan serotonine en endorfine binnen. En verdrijf je depressieve gemoedstoestanden en een wintermalaise definitief. Om in een goed humeur door de winter te komen!

Nieuws

 • Alles over spierpijn

  Bijna iedereen heeft wel eens spieren ontdekt waarvan je het bestaan nog niet...

  Lees meer
 • Blue Monday

  Hoe voel je je vandaag? Een beetje in mineur? Dat is niet zo gek, vandaag is ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Personal Coach / Training

  Om sneller resultaten te bereiken kan Sportcentrum Coach je op diverse manieren (extra) helpen!

  Lees meer...
 • Jiu-jitsu

  Jiu-jitsu

  Jiu-Jitsu is een zelfverdedigingssport die heel divers is. Dit is wat de sport leuk maakt en houdt.

  Lees meer...
 • Overstapservice

  Overstapservice

  Overstappen naar Sportcentrum Coach?

  Lees meer...
 • Loes Koopmans

  "Ik ben Loes Koopmans, gezellige sociale meid, 27 jaar oud, samenwonend in Valkenswaard en al vanaf kleins af aan overgewicht."

  Loes Koopmans

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.